• 30208662
  • info@danskgolfakademi.dk

3 grunde til du slår i jorden i golf

Slår i jorden i golf

3 grunde til du slår i jorden i golf

3 Grunde til at du slår i jorden i golf

Og hvordan du undgår det!

Har du for nyligt slået et slag på golfbanen, hvor du træffede jorden foran bolden, og bolden næsten ikke kom nogle veje? Det er en virkelig ærgelig fornemmelse at stå med efterfølgende, men bare rolig, du er ikke alene om det.

I det følgende vil du lære hvorfor dette ærgerlige slag sker, og hvordan du kan undgå det! Der er 3 store ting der kan være årsag til dette og dem vil vi gennemgå.

Slår i jorden i golf

1: Har du styr på centeret i svinget? 

Kan du forestille dig golfsvinget som en cirkel? En cirkel har et centrum, og hvis man flytter på centrum, så rykker man hele cirklen. Det samme gælder i golfsvinget. Her fungere hovedet nemlig i høj grad som centrum. Se på tegningen nedenfor.

Geometrien i golfsvinget:

Den grå cirkel repræsenterer køllehovedets bane. Formen er ikke helt som en cirkel når man reelt måler banen, men en cirkel er god for at illustrere hvad der sker.

Slår i jorden i golf - golfsvinget 1

Den hvide streg går fra centrum i cirklen og ned til det laveste punkt på cirklen, hvor den sorte pil peger. Dette gør at bolden rammes i en nedadgående bevægelse og dermed kan du træffe bolden først, og efterfølgende jorden.

Ved toppen af den hvide streg er en gul streg. Den forbinder armen og køllen til kroppen. Havde den ikke været der, havde det svaret til at vi kun bevægede armene i svinget. Virkeligheden er, at vi gerne skulle dreje kroppen i golfsvinget.

 

“Kroppens drejning skal foregå omkring hovedet”

Hvis hovedet rykker sig, så rykker vi det punkt hele golfsvinget skal svinge omkring.

Kig på billedet nedenfor.

Slår i jorden i golf - svingcenteret

På det midterste billede har hovedet rykket sig en hel del til venstre (til højre for spilleren). Det svarer til at vi rykker den grå cirkel fra før en hel del til venstre (igen, til højre for spilleren). Nu er spørgsmålet så:

Hvad vil der ske med det laveste punkt på cirklen, altså der hvor den sorte pil pegede hen?

Slår i jorden i golf - golfsvinget 2

Det laveste punkt på cirklen har nu rykket sig til at være før bolden. Dette betyder at køllen vil ramme jorden først og dermed står vi netop i den situation, som blev beskrevet i starten af artiklen.

Lektie lært: Hovedet må ikke rykke sig hverken til højre, venstre, op eller ned i løbet af tilbage og nedsvinget!

En rigtig god øvelse til at træne dette koncept, bliver præsenteret i videoen nederst på siden. Sørg for at få den set når du har læst færdigt.

 

 

2: Du “kaster køllen afsted for hurtigt”

En anden ting der kan være grunden til at din kølle/jern træffer jorden før bolden, er hvis du ikke har styr på hvornår og hvor meget køllen “releases”.

Slår i jorden i golf - Hold lagget

På de øverste billeder er illustreret hvordan køllen “kastes/releases” allerede i starten af nedsvinget. Dette svarer til at vi tager den grå cirkel fra før, og laver den større. Hvis cirklen bliver større, vil det laveste punkt på cirklen igen komme til at være før bolden og så har vi igen balladen.

Her er hvad du skal gøre istedet:

Fremfor at “kaste” køllen afsted i håndleddene allerede i starten af nedsvinget, skal du prøve at holde vinklen i håndleden indtil du når længere ned mod bolden med køllen. På den måde er der større chance for at afstanden i cirklen passer ifht. jorden.

 

3: Du får ikke flyttet vægten fremad i nedsvinget  

Den 3. ting der kan være årsagen til at du rammer jorden for tidligt i dit golfsving, er vægtfordelingen. Rigtig mange spillere havner med alt for meget vægt på den bagerste fod i løbet af svinget.

Slår i jorden i golf - vægtfordeling

På de venstre billede er illustreret hvordan det ser ud hvis vægten er på den bagerste fod. Dette svarer lidt til samme scenarie beskrevet tidligere i artiklen, under punkt 1. Golfsvingets laveste punkt havner pludselig før bolden, hvilket gør at du rammer jorden først.

Her er hvad du skal gøre istedet:

Når bolden rammes vil vi gerne have 75-85% af alt vores vægt på den forreste fod. En rigtig god og simpel øvelse til at sikre netop dette er vist i videoen nedenfor. Gør dig selv den tjeneste lige at brug et par minutter på at se den.


Vil du gerne lære endnu mere om dit golfsving?

Så skal du deltage i Dansk Golf Akademi’s træningskoncept der hedder Gå Til Golf. Her kan du for kun 399 kr,- / mdr deltage på lige så mange træningshold du har lyst til. Vi har blandt andet hold der hedder “Jernslag – Ram bolden stabilt” hvor du på vil lære meget mere om hvordan du rammer bolden solidt hver gang. Du kan læse meget mere om konceptet her.



Hvis du er ny til golf og gerne vil lære mere om dette skønne spil, på engelsk, kan du besøge vores partner side ved at klikke nedenfor  / If you are new to the game of golf and want to learn more about this wonderful game, you can visit our English partner site called  Golf For Beginners Academy – the number 1 place to be if you want to learn golf as a beginner.

Har du hørt vores podcast?

Vores trænerteam deler deres bedste golftips hver uge. Vores største håb: At hjælpe dig med at spille bedre og mere stabil golf!

Klik på billedet for at høre podcasten (det er gratis) 

Golftraenertalks-golfpodcast

dga

1 comment so far

KeithPosted on7:47 pm - aug 18, 2019

Tak for fantastisk instruktion. Jeg havde brug for det.
Et lille velment råd til næste gang: Lad en kollega læse korrektur på manuskriptet inden du uploader det.
Vi har alle vore svagheder – jeg rammer lidt for ofte den store bold før den lille – og jeg er lidt af en kloge-Åge 😄
Tak og ha det super.

Leave a Reply